لزوم ایجاد عایدی برابر برای جلوگیری از خروج نخبگان
به گزارش وبلاگ چارگون، یک مشاور تخصصی کنکور گفت: با ایجاد امنیت اجتماعی و عایدی برابر می توانیم باعث جلوگیری از خروج نخبگان شویم.

شروین مسیح مشاور تخصصی کنکور در گفت وگو با وبلاگ چارگون، درباره نقاط ضعف آموزش عالی در زمینه مهاجرت نخبگان گفت: در ارتباط با نقل مکان دانش آموزانی که رتبه های برتر کنکور کسب می نمایند یا نخبگانی که توانایی های خود را در ایران ثابت نموده اند و بر خلاف تمام مراکز و مجامع دیگر در میان میلیون ها انسان توانسته اند خود را ثابت نمایند و جزو رتبه های برتر کشور شوند باید گفت که این افراد چرا باید به صورت جمعی، فردی و گروهی از مملکت خارج شوند؟ و در نهایت لفظ خروج نخبگان روی آن ها می گذاریم.
او اضافه کرد: دلیل مهاجرت نخبگان این است که آنان در مدرسه و دانشگاه به صورت معمول علاقه بسیار زیادی به مطالعه و انجام فعالیت های تحقیقاتی تئوری دارند که پیگیری آن احتیاجمند زیرساخت های لازم در کشور است تا دانش آموزان در زمان ورود به دانشگاه بتوانند از نظر کلی توانایی های بالای خود را در امر مطالعه و برنامه ریزی نشان دهند و وقتی این اتفاق بیفتد کشور های خارجی آن ها را جذب می نماید.
مسیح توضیح داد: وقتی این دانشجویان وارد دانشگاه بشوند آینده گسترده ای برای آن ها وجود ندارد. برای مثال، مریم میرزاخانی نابغه ایرانی بعد از فارغ التحصیلی اگر تنها میخواست وقت خود را به حل کردن مسائل ریاضی اختصاص دهد چه کسی به او بودجه می داد تا بتواند منزلی خریداری کند؟ آیا بعد از او تحقیقاتی به ثمر می رسید؟ بنابراین این موضوع احتیاجمند زیرساخت های ضروری است.
این مشاور تخصصی کنکور گفت: عدم خروج فارغ التحصیلان از کشور به زیرساخت هایی مانند: امنیت اجتماعی احتیاج دارد که باید برایشان ایجاد کنیم. وقتی برابری عایدیی در کشور وجود داشته باشد دیگر فرد به فکر عایدی بالا جهت اثبات خود نمی افتد، بنابراین زندگی او راحت تر خواهد گذشت، اما وقتی برابری برهم بریزد فرد بعد از فارغ التحصیلی در زندگی خود احساس خلاء خواهد نمود و برای حل کردن این مشکل نقل مکان خواهد نمود و به همین دلیل در جای جدیدی که می رود احتمالا دارد که عایدی خیلی بالایی به دست نیاورد، اما با بقیه یکی خواهد بود و همین عامل باعث می گردد تا او جایگاه خود را پیدا کند.
مسیح با بیان اینکه انتخاب رشته افراد بیشتر بر مبنای عایدیی است، تاکید نمود: رشته های پرعایدی شغلی معیار اولیه انتخاب رشته داوطلبان است و همین عامل باعث می گردد تا نخبگان مقداری جایگاه خود را از دست بدهند و ارزش هایشان را کوچک بپندارند و تنها برای عایدی جذب بازار کار شوند که این موضوع تحول زیر ساختی را برای جامعه می طلبد تا بتوانیم این قبیل از افراد را جمع بندی کنیم.
بیشتر بخوانید
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان