چگونه باند رادیویی شبکه موبایل گوشی خود را پیدا کنیم؟
به گزارش وبلاگ چارگون، احتمالا برای شما هم این سوال مطرح شده است که الان گوشی ام روی کدام باند رادیویی کار می نماید؟ چه باندهای رادیویی از اپراتور موبایلم در اطراف من است و کدام یک قوی تر است؟ چگونه می توانیم شرایط سیگنال دهی باندهای رادیویی شبکه موبایل محیط را رصد و درباره شان اطلاعاتی جمع آوری کنم؟
همان طور که می دانیم؛ اپراتورهای موبایل برای برقراری ارتباط گوشی های تلفن همراه با دکل های مخابراتی از فرکانس های رادیویی استفاده می نمایند. هر نسل از شبکه های موبایل روی محدوده ای از فرکانس های رادیویی توسعه داده شده است و اپراتورهای موبایل در هر کشوری، براساس مجوزهای صادر شده برای استفاده از فرکانس ها و تخصیص طیف های فرکانسی، از چند باند رادیویی برای سرویس دهی صوت و دیتا به مشتریان استفاده می نمایند.
مثلا، می دانیم در ایران، اپراتورهای موبایل همراه اول و ایرانسل از باندهای رادیویی 3 و 7 و اخیرا 1 و 40 شبکه های 4G LTE استفاده می نمایند.
داشتن اطلاعات درباره باندهای رادیویی گوشی تلفن همراه به شما یاری می نماید تا برترین باند رادیویی را انتخاب کنید که از قدرت آنتن دهی و سرعت اینترنت بیشتری برخوردار است یا اینکه در شرایط هایی قرار بگیرید که آنتن دهی گوشی بهتر گردد. اغلب اوقات، درباره صحبت می گردد ولی باید بدانیم که در گوشی های موبایل نیز می توان باندهای رادیویی را تغییر داد.
روش های مختلفی برای یافتن فرکانس رادیویی فعلی یک گوشی تلفن همراه وجود دارد. در بعضی روش ها با روت کردن گوشی تلفن و بعد شماره گیری بعضی کدهای خاص، اطلاعات فرکانس رادیویی گوشی را به دست می آوردند.
بیشتر بخوانید:
ما در این مطلب می خواهیم با معرفی یک اپلیکیشن ساده و بی خطر، آموزش دهیم که چگونه باند رادیویی گوشی را یافته و کلی اطلاعات دیگر درباره باندهای رادیویی اطراف خود جمع اوری کنید.
معرفی اپلیکیشن Network Cell Info Lite
اپلیکیشن Network Cell Info Lite می تواند اطلاعات مفیدی درباره ارتباط گوشی موبایل شما با دکل BTS اپراتور تلفن همراه یا همان سیم کارت بدهد.
از مهم ترین اطلاعاتی که به شما خواهد داد؛ باند رادیویی است که به آن وصل شدید و قدرت سیگنال های دریافتی روی این باند رادیویی است. بعلاوه، می تواند سایر باندهای رادیویی فعال سیم کارت شما را در منطقه یافته و نشان دهد تا با یک مقایسه ساده بفهمید که کدام باند رادیویی شرایط بهتری دارد.
برنامه Network Cell Info Lite بسیار ساده و کاربردی است؛ رابط گرافیکی زیبا و آمپر مانندی دارد و شما با یک نگاه می توانید بفهمید در حال استفاده از کدام باند رادیویی هستید.
وقتی این برنامه را دانلود و روی گوشی خود نصب کردید؛ در صفحه اصلی، چیزی مشابه تصویر زیر خواهید دید که به طور مثال به ما می گوید این گوشی از سیم کارت همراه اول استفاده نموده و اکنون به باند رادیویی 7 متصل است. قدرت سیگنال های دریافتی این باند نیز چندان خوب نیست و منفی 115 دسی بل است:
در بخش پایین صفحه، باند رادیویی دیگر فعال برای این سیم کارت را شناسایی نموده که باند 3 با قدرت سیگنال منفی 98 دسی بل است و شرایط بهتری نسبت به باند رادیویی اصلی گوشی دارد.
بیشتر بخوانید:
بنابراین، ما در یک نگاه متوجه می شویم گوشی ما به چه باند رادیویی وصل شده است و قدرت سیگنال های آن چه حدی است. اگر دو سیم کارت روی گوشی داشته باشید؛ برای هر دو سیم کارت، شرایط فرکانس های رادیویی را نشان خواهد داد.
در منوهای دیگر برنامه Network Cell Info Lite نیز اطلاعات کاربردی و مفیدی پیدا خواهید کرد. مثلا در منوی RAW می توانید اطلاعات کامل مربوط به فرکانس های رادیویی شناسایی شده در محیط اطراف خود را مشاهده کنید:
در منوی Plot شماتیکی از پایداری سیگنال باندهای رادیویی (RSRP) را به تصویر کشیده است:
در منوی Plot 2 می توانید پارامترهای RSSI و LTE RSRP و LTE RSRQ و سایر پارامترهای سنجش شرایط فرکانس های رادیویی را مشاهده کنید.
در منوی Start شرایط اتصال گوشی به شبکه های مختلف در طول زمان را نشان می دهد (مثلا در تصویر زیر ما فقط به شبکه 4G متصل بودیم):
در منوی Device+Sim هم می توانید اطلاعات کاملی درباره شرایط گوشی و سیم کارت پیدا کنید؛ مثلا اینکه از VoLTE پشتیبانی می نماید و …
هنگامی که با برنامه Network Cell Info Lite پیروز شدیم باند رادیویی گوشی خود را مشاهده کنیم؛ در صورتی که باند رادیویی بهتری در نزدیکی ما بود؛ می توانیم فرکانس رادیویی گوشی را به فرکانس بهتری تغییر دهیم.
برای را منتشر کردیم و به زوی برای سایر گوشی ها نیز آموزش خواهیم داد چگونه فرکانس رادیویی را عوض نمایند.
دانلود اپلیکیشن Network Cell Info Lite (گوگل پلی)
منبع: شبکه چی