طرز تهیه شیره خرمالو و خواص آن

به گزارش وبلاگ چارگون، میوه خرمالو خواص بسیاری دارد، اما تنها در فصل کوتاهی از سال در دسترس است. اگر از طرز تهیه شیره خرمالو آگاه باشید، می توانید در تمام طول سال از خواص این میوه استفاده کنید.

طرز تهیه شیره خرمالو و خواص آن

وبلاگ چارگون | سرویس آشپزی - شیره خرمالو از قدیم در استان مازندران تهیه می شده است و به آن دوشاب یا دشو می گویند. در ادامه طرز تهیه شیره خرمالو شرح داده می شود تا شما نیز بتوانید آن را در منزل تهیه کنید. شیره خرمالو شیرین است و خواص بی شماری نیز دارد. نگهداری میوه و سبزیجات در حالت هایی مانند ترشی، شیره و ... کمک می کند تا در فصولی از سال که امکان دسترسی به این مواد غذایی مقوی وجود ندارد، بتوانیم از خواص آن ها بهره مند شویم. شیره خرمالویی که به این شیوه تهیه می شود، قند زیادی دارد و می تواند در مواردی از جمله شیرین کردن چایی به جای شکر استفاده شود.

طرز تهیه شیره خرمالو

برای تهیه شیره خرمالو به تنها ماده اولیه ای که احتیاج دارید، خرمالو های رسیده، سالم و شیرین است. آماده سازی شیره خرمالو ممکن است چند روز زمان احتیاج داشته باشد. اگر خرمالوی رسیده در دسترس ندارید، به مدت چند روز میوه ها را در کیسه پلاستیکی قرار دهید تا کاملا نرم شوند. اگر خرمالو کاملا شیرین نباشد و به اصطلاح طعم گس داشته باشد، دوشاب خوش طعم نخواهد بود. وقتی خرمالوها آماده شدند، به شیوه زیر عمل کنید.

  1. ابتدا خرمالوها را همراه با مقداری آب ولرم روی حرارت بگذارید تا هسته آنها جدا شود و حالتی شبیه پیدا کند.
  2. سپس آن ها را در یک کیسه پارچه ای بریزید. جنس کیسه بایداز پارچه نخی باشد.

  3. کیسه پارچه ای را آویزان کنید و یک ظرف را زیر آن قرار دهید. صبر کنید تا شیره خرمالو کاملاگرفته شود.

  4. تفاله ها را دور بریزید و شیره را روی حرارت قرار دهید تا غلیظ شود. به غلظت رسیدن شیره خرمالو ممکن است چندین ساعت به طول انجامد.

طرز تهیه شیره خرمالو چندان راحت نیست و به زمان زیادی نیز احتیاج دارد، اما خواص بی نظیر آن می تواند این سختی را جبران کند.

چند نکته:

  • توجه داشته باشید که اگر خرمالو نرسیده باشد و شما نیز صبر نکنید تا کاملا حالت گس بودن آن ها از بین برود، شیره که در نهایت تهیه می کنید، نه تنها طعم خوبی ندارد، بلکه گاهی حتی قابل خوردن نیز نخواهد بود.

  • در هیچکدام از مراحل پخت، حرارت شعله اجاق گاز را زیاد نکنید. اینکار باعث می شود که شیره ته گرفته و بوی سوختگی بگیرد.

خرمالو میوه ای با خواص بی نظیر و بسیار است. ویتامین های B1 ،B2 و B3 دشمن ریزش مو بوده و به سلامتی مو های شما کمک شایانی می کند. ویتامین C. موجود در آن به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند و مانع از سرماخوردگی در فصول سرد سال می شود. علاوه بر تمام این مواد مغذی، خرمالو حاوی مقادیری از ویتامین A، کلسیم، فسفر، پتاسیم، فیبر و آهن نیز است. به علاوه خرمالو دارای دو آنتی اکسیدان کاروتن و کیلوپن است که ریسک ابتلا به بیمار های قلب و عروقی و بعضی از سرطان ها را کاهش می دهد. اگر به فکر سلامت پوست و موی خود هستید، از این ماده غذایی نباید غافل شوید. خواص خرمالو به حدی شگفت انگیز است که در طب سنتی از آن به عنوان دارو برای بیماری هایی مانند سنگ کلیه و مثانه و یبوست استفاده می شود. شیره خرمالو طبع گرمی دارد و می تواند بدن را از اسیدی شدن حفظ کند.

در کنار تمام مزایای ذکر شده برای این ماده غذایی، باید توجه داشته باشید که خرمالو از قند نسبتا بالایی برخوردار است. در طرز تهیه شیره خرمالو، این میوه در چند مرحله حرارت می بیند، بنابراین شیره نهایی از قند بیشتری برخوردار است. اگر رژیم کاهش وزن دارید یا مبتلا به دیابت هستید، بدون مشورت با پزشک خود از این ماده غذایی استفاده نکنید. اکنون که طرز تهیه شیره خرمالو را فراگرفته اید می توانید آن را در منزل تهیه کنید و در تمام طول سال از خواص بی نظیر این ماده غذایی بهره مند شوید.

منبع: setare.com

به "طرز تهیه شیره خرمالو و خواص آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شیره خرمالو و خواص آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید