مثل ملکه ویکتوریا کیک اسفنجی بخورید!
به گزارش وبلاگ چارگون، کیک اسفنجی ویکتوریا یک کیک کلاسیک انگلیسی است. تا قبل از این، کیک های اسفنجی انگلیسی فقط از تخم مرغ و شکر درست شده بودند، اما اواسط قرن نوزدهم بعد از اختراع بیکینگ پودر و استفاده از آن در کیک سازی، یک نابغه آشپزی متوجه شد که حالا با وجود بیکینگ پودر، می توان حالت فومی و اسفنجی از کره و شکر درست کرد. این ترفند باعث شد کیک اسفنجی ویکتوریا وارد کیک سازی بریتانیا شده و به علت علاقه ملکه ویکتوریا به این کیک، نامش برگرفته از این موضوع شد و به کیک ویکتوریا معروف شد. با طرز تهیه این کیک همراه ما شوید و بعدازظهر امروزتان را بسازید.
مواد لازم برای تهیه کیک اسفنجی ویکتوریا
- کره نرم دویچه مارکن خرید آنلاین 200 گرم
- شکر (آسیاب شده) 200 گرم
- عصاره یا پودر وانیل یک قاشق چای خوری
- تخم مرغ چهار عدد
- آرد 200 گرم
- بیکینگ پودر یک قاشق چای خوری
- مربا یا مارمالاد خانگی با طعم دلخواه به اندازه لازم
- خامه قنادی 250 میلی لیتر
طرز تهیه کیک اسفنجی ویکتوریا
مرحله اول
قبل از هر چیزی باید فر را روشن کنید و روی درجه 170 تا 190 سانتی گراد تنظیم کنید. بعلاوه باید کره را زودتر از یخچال خارج کنید تا حسابی نرم بگردد. شکر را هم بهتر است آسیاب کنید تا به شکل پودر قند در بیاید.
مرحله دوم
کره آب شده و پودر قند را داخل ظرفی بریزید و با همزن با درجه میانه هم بزنید. هم زدن را آنقدر ادامه بدهید تا کرم سفت و یکدستی ایجاد گردد.
مرحله سوم
تخم مرغ ها را یکی یکی داخل مایع بشکنید سپس با همزن با همان درجه قبلی بزنید تا یکدست گردد. وانیل را هم با تخم مرغ ها به مایع اضافه کنید.
مرحله چهارم
آرد و بیکینگ پودر را مخلوط و الک کنید. الک در واقع صافی هایی است که دانه های درشت آرد را ریز می نماید. الک کردن باعث می گردد آرد گوله گوله نگردد و به راحتی با بقیه مواد مخلوط گردد. سپس آرد و بیکینگ پودر الک شده را با مایع مخلوط کنید و با قاشق آنقدر هم بزنید تا مایع یکدست شده و غلیظ گردد.
مرحله پنجم
قالب کیک تان را بردارید و کف آن را با کاغذ آشپزی بپوشانید. سپس کف و دور ظرف را کمی چرب کنید تا کیک بعد از پختن به ظرف نچسبد. در این مرحله می توانید مایع تان را در دو ظرف کوچکتر تقسیم کنید و بعد از پخت، این دو کیک را به صورت لایه ای با خامه روی هم بگذارید. اگر داخل یک ظرف می ریزید حواس تان باشد اندازه ظرف را به گونه ای انتخاب کنید که ارتفاع کیک زیاد باشد، چون در مراحل بعدی باید آن را از وسط دو قسمت کنید و مارمالاد و خامه را روی آن بریزید.
مرحله ششم
قالب را داخل فر (که قبلا گرم شده است) بگذارید و اجازه بدهید 20-30 دقیقه بپزد تا حسابی پف نموده و اسفنجی گردد. سپس آن را از فر خارج کنید و از قالب دربیاورید تا سرد گردد. بهتر است کیک را روی سطحی بگذارید که از همه طرف هوا بخورد.
مرحله هفتم
خامه قنادی را با همزن بزنید تا فرم بگیرد و سفت گردد. سپس مربا یا مارمالاد خانگی تان را بردارید. این کیک در شکل کلاسیکش، با مارمالاد توت فرنگی درست می شده است. اما شما به دلخواه خودتان می توانید از هز مربایی که دوست دارید و در دسترس تان است مثل مربای هلو، آلبالو، انجیر، تمشک و غیره بهره ببرید.
مرحله هشتم
اولین طبقه کیک تان را بردارید و سطح رویی آن را با چنگال خراش دهید. این کار را برای این باید انجام دهید که مارمالاد داخل کیک نفوذ کند. سپس مارمالاد را به اندازه دلخواه روی کیک بریزید و یک لایه بزرگ خامه به آن اضافه کنید. در صورتی که کیک را در یک قالب درست کردید، آن را از وسط به دو طبقه تقسیم کنید و روی طبقه اول را طبق دستور درست کنید. سپس لایه دوم را روی کیک بگذارید و روی آن را مثل مدل کلاسیک کیک اسفنجی ویکتوریا، با پودر قند و انواع میوه های دلخواه تزیین کنید.
فوت و فن های طرز تهیه کیک ویکتوریا
- در حین پخت کیک، در فر را باز و بسته نکنید و دائم به کیک سرک نکشید. باز و بسته کردن در فر باعث می گردد کیک پف نکند.
- اگر می خواهید بفهمید کیک پخته است یا نه، یک چنگال را داخل کیک فرو کنید. اگر چیزی به آن چسبید و خیس بود، یعنی کیک هنوز کاملا اسفنجی نشده و نپخته است.
- این کیک اسفنجی را با تزئین های مختلف و حتی بدون خامه هم می توانید میل کنید.
- شکر را می توانید به صورت دانه درشت هم بهره ببرید. اما این نکته را یادتان باشد که در شیرینی جات و کیک، استفاده از پودر قند بهتر از شکر دانه درشت است.
- وانیل را به صورت پودر یا عصاره مایع (شبیه سیروپ) می توانید بهره ببرید. درصورتی که از عصاره مایع بهره ببرید عطر و طعم بهتری خواهد داشت.
- با توجه به اینکه این کیک پف می نماید، ظرف تان را طوری انتخاب کنید که جا برای پف کردن داشته باشد.